Μίνι τάρτες του βοσκού

by - 5:56:00 μ.μ.


Οι μίνι τάρτες του βοσκού είναι μια πολύ αγαπημένη συνταγή. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς. Προσωπικά την φτιάχνω όταν μου έχει περισσέψει πουρές πατάτας από την προηγούμενη μέρα. Ένα διαφορετικό, γρήγορο και εύκολο γεύμα, αλλά πάνω από όλα... πολύ νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ: 
Φύλλο ζύμης για τάρτες
1 1/2 κούπα ανάμικτα λαχανικά (κατεψυγμένα)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
250 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1/3 της κούπας ζωμό κρέατος
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 κούπες πουρέ πατάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2. Κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και τα τοποθετούμε στη φόρμα που χρησιμοποιούμε για σουφλέ, αφού την έχουμε αλείψει με βούτυρο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα βγάζουμε από το φούρνο.

3. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά με δυο κουταλιές της σούπας νερό και τα θερμαίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά.

4. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διαφανές, προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμα. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν τυχόν μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε λίγο ακόμα το μίγμα στη φωτιά.

5. Γεμίζουμε τις τάρτες με τον κιμά και βάζουμε από πάνω δυο κουταλιές της σούπας πουρέ. Ψήνουμε τις τάρτες στον φούρνο στους 200 °C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη της τάρτας και να ροδίσει ο πουρές.

6. Αφού ψηθούν οι τάρτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Πριν τις βγάλετε από την φόρμα, με ένα μαχαίρι ξεκολλήστε τη ζύμη από τα τοιχώματα της φόρμας.

Καλή όρεξη!!

You May Also Like

0 Comments